Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود رضایی کوچی شامگاه سه شنبه در آیین افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه بین المللی و تخصصی قطعات خودرو صنعت خودروسازی را پس از صنایع نفت و گاز، سومین صنعت مهم کشور خواند و  تاریخ ورود ایران به صنعت خودروسازی را بسیار پیش‌تر از کشورهایی دانست که در حال حاضر صنایع پیشرفته خودروسازی را در اختیار دارند.

رضایی پرداختن به صنعت خودرو را موضوعی چندوجهی در اقتصاد عنوان کرد و بیان داشت: این مساله از آن رو است که ما به خودرو به‌مثابه کالایی سرمایه‌ای می‌نگریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس خاطرنشان کرد: خلاقیت زمانی رشد می‌کند که احساس نیاز افزایش یابد و نیروهای دانشگاهی به صنعت تولید ورود کنند و شکی نیست که تحریم ها در این زمینه می‌تواند کمکی باشد برای ایجاد نیروی محرک قوی‌تر.

رئیس اتاق اصناف شیراز نیز در این مراسم گفت: هر نمایشگاهی نمایانگر قدرت تولید و صنعت یک کشور است و مردم باید از طریق نمایشگاه ها از دستاوردها و وضعیت تولید مطلع شوند.

محمود هاشمی با اشاره به برگزاری هجدهمین نمایشگاه بین المللی و تخصصی قطعات خودرو در شیراز بیان کرد: این نمایشگاه نشان‌دهنده قدرت تولید و صنعت ساخت قطعات خودرو در کشور است و انتظار می‌رود که نه تنها مردم شیراز، بلکه تمام هم‌استانی‌ها و حتی مردم جنوب کشور از این نمایشگاه بازدید کنند.

هاشمی به برگزاری منفصل نمایشگاه قطعات خودرو از نمایشگاه خودرو در شیراز اشاره کرد و گفت: برگزاری این دو نمایشگاه به صورت جداگانه کار بسیار ارزشمندی در راستای حمایت از شرکت های تولید کننده قطعات خودرو است.

کاهش ۹۰ میلیون یورو ارزبری با تکیه بر تولید داخلی

مدیر عامل شرکت طراحی و تأمین قطعه برای خط تولید شرکت ایران خودرو نیز در این مراسم گفت: معمولا محصولاتی که ساخته می‌شوند در نمایشگاهها ارائه می‌شوند؛ اما با توجه به تحریم ها و خروج شرکت‌های خارجی و عدم همکاری و هماهنگی‌، زنجیره تولید با تکیه بر تولید داخلی، دوباره با شرکت‌های داخلی وارد عمل شد و طبق برنامه های ویژه ساپکو قرار است محصولات جاری که در خطوط تولید ایران خودرو قرار دارد از قطعات داخلی تامین شود و در این زمینه کاهش ارزبری صورت بگیرد.

منصور منصوری افزود: طبق برنامه امسال شرکت ساپکو، حدود ۹۰ میلیون یورو ارزبری کاهش یافته است که این میزان قرار است تا سال ۹۹ به ۱۵۰ میلیون یورو برسد.

وی ادامه داد: نباید فراموش کنیم که انتظار مردم این است که علاوه بر خودروهای موجود در بازار، خودروهای جدید نیز ارائه شوند که در این زمینه تولید آزمایشی خودرو پژو۳۰۱ را بدون دخالت شرکت پژو و با ۸۰ درصد داخلی سازی مانند خودرو دنا و با خودکفایی بالا به بازار عرضه کرده‌ایم و در گام بعدی نیز تولید خودرو دنا پلاس اتوماتیک و  ۲۰۷ پانوراما را در دستور کار قرار داده ایم.

صادرات را جدی نگیریم دچار چالش می‌شویم

منصوری تحریم ها را فرصت مناسبی برای پیشرفت دانست و گفت: اگر در این زمینه بحث صادرات را جدی نگیریم قطعا دچار چالش می‌شویم.

مدیر عامل شرکت طراحی و تأمین قطعه برای خط تولید شرکت ایران خودرو با اشاره به حضور این شرکت در نمایشگاه شیراز گفت: تشکیل خوشه‌های صنعتی  در شهرهایی مانند شیراز و فارس که رنکینگ فروش پنجم را در کشور دارد، مدنظر ماست و علت حضور ما در شهرستان‌ها این است که خوشه‌های صنعتی تعریف شده در کشور را افزایش دهیم زیرا اگر به این موضوع توجه نکنیم دچار وابستگی می شویم.

منصوری تاکید کرد: در شرکت‌های دانش‌بنیان باید به شرکت‌های پلاستیک‌سازی و قالب‌سازی توجه ویژه کرد.

کمک به توسعه و رشد صنعت خودروسازی با حمایت از تولیدکنندگان داخلی

مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان فارس نیز در این مراسم با بیان اینکه صنعت قطعه‌سازی در هر کشوری از اهمیت بسیاری برخوردار است گفت: می‌توان با حمایت از تولیدکنندگان قطعات خودرو علاوه بر اشتغال زایی و به کارگیری نیروهای متخصص فنی و طراح به توسعه و رشد صنعت خودروسازی کمک کرد و با کم کردن وابستگی ها به کشورهای دیگر در راستای تقویت اقتصادی مقاومتی گام برداشت.

 سید محمود موسوی از حضور ۱۱۰ شرکت در قالب ۳۵۰ غرفه در سه سالن، سرو،  بهار و حافظ به مساحت ۱۰ هزار مترمربع سخن گفت و افزود: ۳۲ درصد مشارکت کنندگان این نمایشگاه از استان فارس و ۶۸ درصد دیگر از استان‌های تهران، خراسان رضوی، گیلان، قم، مرکزی، اصفهان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، مازندران و نمایندگان محصولاتی از کشورهای ایتالیا، فرانسه، ژاپن، کره جنوبی، چین، ترکیه و آلمان در نمایشگاه شیراز حاضر شده‌اند.

 موسوی زمینه فعالیت غرفه‌داران را تولید انواع قطعات خودرو و لوازم یدکی از جمله انواع لنت، فیلتر، تسمه، باتری، بلبرینگ، تجهیزات تعمیرگاهی، دستگاههای عیب یاب، تزئینات اتومبیل و غیره اعلام کرد و گفت: به دلیل شرایط اقتصادی، تحریم‌های ظالمانه بیگانگان و تغییرات نرخ ارز سال گذشته تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان فعال در این حوزه با مشکلات زیادی روبرو بوده‌اند و به همین علت استقبال خوبیا ز این نمایشگاه در کشور نمی شد؛ اما با همت تولیدکنندگان داخلی نمایشگاه بین المللی فارس موفق شد امسال در سال رونق اقتصادی هجدهمین دوره از نمایشگاه قطعات خودرو را با بهترین کیفیت و حضور قطعه‌سازان برگزار نماید.

مدیرعامل نمایشگاه فارس با اشاره به استقبال برندهای برتر ملی از این نمایشگاه گفت: همزمان با برگزاری این رویداد چندین کارگاه آموزشی و همایش با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس، اتاق اصناف مرکز فارس، اداره کل استاندارد فارس و اتحادیه صنف قطعات خودرو، برگزار می‌شود.

 وی همچنین از حضور بازرسان اتحادیه و اداره کل استاندارد فارس با توجه به اهمیت بسیار لوازم یدکی خودرو به‌منظور جلوگیری از ارائه و معرفی محصولات بی کیفیت و بدون استاندارد نیز خبر داد.

این نمایشگاه تا روز جمعه ۱۱ مرداد ماه ۱۳۹۸ همه روزه از ساعت ۱۷ تا ۲۲ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی فارس واقع در شهرک گلستان برقرار است.

۹۸۸۵ / ۲۰۲۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خودرو شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۰۱۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟

یک کارشناس صنعت خودرو تداوم مشکلات خودروسازان در زمینه تخصیص ارز و همچنین تامین نقدینگی را به عنوان علت کاهش تولید ایران‌خودرو و سایپا در فروردین سال جاری معرفی کرد.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ اخیرا گزارشی منتشر شده که نشان از کاهش ۲۴ درصدی تولید خودروسازان در فروردین سال ۱۴۰۳ دارد. شروع ضعیف آن‌ها در حالی رقم خورده که بخشی در سال گذشته هم بخشی از برنامه تولید آن‌ها محقق نشد.


«امیر حسن کاکایی» کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با بازارنیوز پیرامون علت کاهش ۲۴ درصدی تولید خودروسازان در نخستین ماه سال جاری اظهار کرد: تولید خودرو نیاز به تامین نقدینگی ریالی و ارزی دارد. متاسفانه در طول سال‌های اخیر تولید خودرو نتیجه‌ای جز افزایش زیان برای خودروسازان به همراه نداشته است. با افزایش تولید، میزان زیان خودروسازان رشد پیدا می‌کند، در نتیجه توانایی آن‌ها در تامین نقدینگی و اعتبار برای ادامه تولید کاسته می‌شود.


این کارشناس صنعت خودرو افزود: ایران خودرو و سایپا در زمره شرکت‌های فرمانبردار دولت قرار دارند؛ لذا، علی‌رغم افزایش زیان، آن‌ها همچنان ناگزیر به ادامه تولید هستند؛ در حال حاضر این دو شرکت برای ادامه تولید با چالش جدی تامین نقدینگی و ارز مواجه‌اند.


وی متذکر شد: در طول چند سال گذشته میزان زیان‌دهی آن‌ها با شیب ملایمی آغاز شد، اما سیاست‌گذاران صنعتی نسبت به این موضوع بی توجهی کردند. اکنون وضعیت این شرکت‌ها به گونه‌ای رقم خورده که نه تنها زیان آن‌ها چند برابر شده بلکه دیگر اعتباری هم برای دریافت تسهیلات از بانک‌ها ندارند.


کاکایی عنوان کرد: وضعیت فعلی خودروسازان فقط باعث بی اعتباری آن‌ها نشده بلکه این مسئله حتی گریبان قطعه‌سازان را هم گرفته است. به عبارت ساده‌تر، بدهی خودروسازان به تولیدکنندگان قطعات به حدی بالا رفته که باعث بد‌عهدی آنان در قبال تامین کنندگان مواد اولیه شده است.


این کارشناس صنعت خودرو تاکید کرد: برای مدیریت دولتی ایران خودرو و سایپا افزایش زیان این شرکت‌ها مهم نیست و به طور مطلق فرمانبردار سیاست‌های خودرویی دولت هستند. کاهش تولید خودرو در فروردین ماه صرفاً به خاطر تشدید چالش‌های مذکور است.


وی با اشاره به درخواست چند ماه پیش وزیر صمت برای اعطای ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار به ایران‌خودرو و سایپا هم گفت: این مطالبه برای دو ماه پیش بوده و اکنون دیگر کارایی قبل را ندارد، زیرا این امکان وجود دارد که خودروسازان در طول این مدت دو برابر آن عدد زیان کرده باشند. ۱۵ هزار میلیارد تومان در صنعت خودرو عدد ناچیزی است، زیرا فروش ریالی شرکتی مانند ایران‌خودرو بالای ۶۰۰ هزار میلیارد تومان است.


این استاد دانشگاه تصریح کرد: نقدینگی در صنعت خودرو حکم جریان خون را دارد. اکنون خودروسازان نه اعتبار دارند و نه نقدینگی ریالی و یا حتی ارزی. بخشی از فرایند تولید خودرو مبتنی بر واردات مواد اولیه است. در حال حاضر ایران خودرو و سایپا به دلیل عدم تخصیص به موقع ارز برای پاسخ به مطالبات شرکای خارجی خود هم دچار مشکل شده‌اند.

 

خودروسازان جرات توقف تولید را ندارند!


کاکایی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا کاهش تولید خودرو در فروردین ماه می‌تواند متاثر از انتظار خودروسازان برای افزایش قیمت کارخانه‌ای محصولات خود باشد یا خیر، گفت: این گزاره به دور از انتظار و یا حتی نادرست است، زیرا همانطور که در ابتدا ذکر شد، ایران‌خودرو و سایپا فرمانبردار دولت هستند. در حال حاضر تمام دغدغه وزیر صمت معطوف به افزایش تولید خودرو در سال جاری است؛ به همین خاطر نه وزیر و نه حتی مدیران عامل ایران‌خودرو و سایپا نمی‌توانند به بهانه اخذ قیمت‌های جدید برای محصولات، خط تولید را متوقف و یا در آن اخلال ایجادکنند.


این کارشناس صنعت خودرو افزود: بدون شک اولویت اصلی وزارت صمت و خودروسازان در سال ۱۴۰۳ افزایش تولید است حتی اگر زیان آن‌ها افزایش پیدا کند. گزاره توقف تولید برای اخذ قیمت‌های جدید فقط برای خودروسازان بخش خصوصی صدق می‌کند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: در طول سال‌های اخیر ابزار‌های متعددی همچون اوراق گام، LC داخلی و همچنین اوراق صکوک را برای تامین مالی خودروسازان پیشنهاد دادند، اما میزان بدهی و زیان آن به قدری بالاست که هیچ یک از روش‌‎های مذکور هم نتوانسته نقدینگی مورد نیاز آن‌ها را تامین کند. مادامی که روند تخصیص ارز و همچنین تامین مالی خودروسازان با چالش همراه باشد، کاهش تولید آن‌ها یک امر قابل انتظار خواهد بود.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: تولید خودرو ، ایران خودرو ، سایپا ، صنعت خودرو ، وزارت صمت ، نقدینگی ، تامین ارز خودروسازان ، امیر حسن کاکایی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TAK

دیگر خبرها

  • نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران زمینه‌ را برای تبادل‌نظر ذی‌نفعان فراهم می‌کند
  • چرا خارجی خریدیم؟ / شهرداری تهران توجیه می کند یا توهین؟
  • جنجال جدید شهرداری تهران درباره واردات اتوبوس
  • چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟
  • بیلبورد‌های شهرداری تهران در حمایت از خرید اتوبوس از چین
  • شیراز میزبان نمایشگاه تخصصی بین‌المللی کشاورزی شد
  • نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت، فرصتی برای پشتیبانی از تولید داخل و دانش‌بنیان‌ها
  • قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • ۳۰۷ کالای راهبردی نفتی شناسایی‌ شد/ ۷ پروژه در محله نهایی سازی
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور